Diakritika v Calibre při přeovdu

Ring volný... (General Discussion)

Moderátor: Knihovníci

Čtenář
Příspěvky: 40
Registrován: 16 lis 2010 13:44

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod jester » 01 pro 2010 11:39

Aplikace nemohla být spuštěna, protože součást freetype.dll nelze najít.

do proměnné PATH musíš přidat ten adresář DLL, nebo si ty DLL spolu s tím programem nakopíruj do nějakého pracovního adresáře.

Analfabet
Příspěvky: 8
Registrován: 26 lis 2010 13:21

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod Karel01 » 01 pro 2010 12:00

Já jsem moc rád, že se mě snažíš pomoci, ale pro mě co říkáš je jako kdyby někdo na mě mluvil čínsky. jsem v tomto směru absolutně mimo.
Dobře, vytvořím si pracovní složku, nakopíruji tam pdftohtml program a dál ti absolutně nerozumím, co mám nakopírovat a kde to vezmu. Mohl by jsi mě to blíže specifikovat, krok za krokem.

Já jsem mezi tím zkusil to, že jsem si otevřel pdf soubor v Adobe, dal select a označil text na stránce, dal kopírovat a vložil do dokumentu word.A stejně jsem měl diakritiku v háji.

Čtenář
Příspěvky: 40
Registrován: 16 lis 2010 13:44

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod jester » 01 pro 2010 12:18

Dobře, vytvořím si pracovní složku, nakopíruji tam pdftohtml program a dál ti absolutně nerozumím, co mám nakopírovat a kde to vezmu. Mohl by jsi mě to blíže specifikovat, krok za krokem.

Není to tak těžký, v tom adresáři co jsi našel ten soubor pdftohtml najdeš podadresář DLL a v tom jsou ty chybějící soubory co končí .dll. pdftohml jich potřebuje asi pět ale když nakopíruješ všechny, tak se taky nic nestane.

Analfabet
Příspěvky: 8
Registrován: 26 lis 2010 13:21

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod Karel01 » 01 pro 2010 12:35

Tak jsem vytvořil složku, nakopíroval do ní pdftohtml, našel složku DLL a z ní nakopíroval vše co mělo koncovku dll. Při spuštění to už není hlášena chyba, ale jenom to problikne a konec.

Čtenář
Příspěvky: 40
Registrován: 16 lis 2010 13:44

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod jester » 01 pro 2010 13:04

Při spuštění to už není hlášena chyba, ale jenom to problikne a konec.

Otevři si Command prompt - taková ta ikonka černá obrazovka - přepni se do toho zkušebního adresáře (cd "\Muj adresar") a spust - pdftohml.exe moje.pdf vystup.html
Pak si v browseru otevři soubor vystup.html a můžeš testovat kódování.

Analfabet
Příspěvky: 8
Registrován: 26 lis 2010 13:21

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod Karel01 » 01 pro 2010 13:40

Máš se mnou fakt trpělivost, doslova svatou trpělivost. Ale se mnou to není tak jednoduché.
Command prompt jsem nikde nenašel.Ve složce Calibre je asi 20 ikon -černá obrazovka, ale žádná pod tímto názvem.

Čtenář
Příspěvky: 40
Registrován: 16 lis 2010 13:44

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod jester » 01 pro 2010 18:29

Command prompt jsem nikde nenašel.Ve složce Calibre je asi 20 ikon -černá obrazovka, ale žádná pod tímto názvem.

Možností jak ho spustit je několik, například v menu Příslušenství, myslím, že česky je to Příkazová řádka, nebo Start->Spustit a napsat cmd, případně vytvoř záložku na C:\WINDOWS\system32\cmd.exe

Analfabet
Příspěvky: 8
Registrován: 26 lis 2010 13:21

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod Karel01 » 01 pro 2010 21:32

Tak jsem vyzkoušel i MobiPocketCreator, taky konverzi na této stránce
Kód: Vybrat vše
http://www.pdftoword.com/default.aspx

ale bez úspěchu s diakritikou

Tady je soubor PDF, kdyby si s tím chtěl někdo pohrát a převést do doc nebo pdb
Kód: Vybrat vše
http://www.edisk.cz/stahni/95115/VACLAV_HRAB___-_Blues_pro_Blaznivou_Holku.pdf_83.86KB.html


Já to vzdávám a děkuji všem, co se mě snažili pomoci.

Analfabet
Příspěvky: 8
Registrován: 26 lis 2010 13:21

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod Karel01 » 02 pro 2010 20:20

Vřelé díky.

Knihovník
Příspěvky: 304
Registrován: 16 říj 2007 20:14

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod raiderkilo » 16 pro 2010 23:31

2 sweetladyjane
Skús tieto nastavenia v Calibre

Skús fonty vo vstupnom formáte rtf,html 12 - Times NR
Nastavenia Calibre
Look & Feel:
Base font rescaling - 12,0 pt pre epub a 10 ,0 pt pre lrf
Font size key - 7.0, 9.0, 12.0, 14.0, 18.0, 20.0, 22.0
Line height - 0,0 pt
input character encoding - cp1252
Justify text

Adding books - (?P<author>[^_]+) - (?P<title>.+)
Saving books to disk - {title} - {author_sort}

Čítačku mám Sony PRS-300 na ktorej som mal epub hack "boroda" a nemám problém z diakritikou(teraz mám nainštalovaný FW PRS Plus a ani s ním nemám problém z diakritikou)."boroda" a aj PRS Plus sú dostupné aj pre PRS-600
Rovnaké ePub-y čítam aj v telefóne a diakritiku zobrazuje správne - xPeria z nainštalovaným programom Aldiko/iReader/FBReader

Analfabet
Příspěvky: 2
Registrován: 12 led 2011 01:06

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod Porto21 » 15 led 2011 14:30

)) TXT do EPUB ((
Zdravim Vas mam mensi problem:
kdyz v Calibre (verze 0.7.38) prevadim z TXT do EPUB tak se mi vse prevede jak má (ě,č,ř,ý,á,í,é,ú,ů) až na ( š , ž ) ty se proste ztrati.
Netusim cim to muze byt kdyz jsem treba prevadel PDF do EPUB bylo vse ok.
Dokonce jsem zkusil prevest TXT do TXT a misto ž a š tam skocily otazniky. Netusi nekdo v cem je problem?
Predem diky za odpoved.

Pisálek
Příspěvky: 65
Registrován: 11 zář 2010 19:31

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod DISP » 14 dub 2011 19:23

totéž jako u Porta21

Knihovník
Příspěvky: 209
Registrován: 02 dub 2011 07:09

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod Flynne » 14 dub 2011 19:26

Problém je většinou v nastavení vstupního kódování. Pokud se tam objeví otazníky, vyzkoušejte na kartě převodu nastavit kódování na utf-8 případně jiný CP než 1250 (experimentovat se musí).

Pisálek
Příspěvky: 65
Registrován: 11 zář 2010 19:31

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod DISP » 16 dub 2011 00:29

Flynne píše:Problém je většinou v nastavení vstupního kódování. Pokud se tam objeví otazníky, vyzkoušejte na kartě převodu nastavit kódování na utf-8 případně jiný CP než 1250 (experimentovat se musí).


Zajímavý je, že formát MOBI mi udělá z téže předlohy v pořádku i bez nastavobvání kódování (Calibre),...

Knihomol
Uživatelský avatar
Příspěvky: 140
Registrován: 07 úno 2011 18:04

Re: Diakritika v Calibre při přeovdu

Příspěvekod Angrandir » 16 dub 2011 06:59

Porto21 píše:až na ( š , ž ) ty se proste ztrati

to vypadá na windows-1250 vs. iso-8859-2

Kód: Vybrat vše
http://cs.wikipedia.org/wiki/Windows-1250
Kindle Keyboard, Nook STR

PředchozíDalší

Zpět na Obecné diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků